Driessen HRM breidt uit met nieuw pand

Volledig interieurconcept- ontwerp- en realisatie nieuwbouw kantoor Driessen HRM

Driessen HRM breidt zich uit

Type object werken

Werkoppervlakte 4400 m2

Locatie Helmond

 

volledig project

Type object werken

Werkoppervlakte 4400 m2

Locatie Helmond

 

volledig project

Driessen HRM breidt uit!

Zij bieden HRM-oplossingen en payroll voor de overheid, het onderwijs en zorg & welzijn. Driessen HRM is een familiebedrijf met zo’n 300 medewerkers en bedient zo’n duizend organisaties. Het bedrijf is de afgelopen jaren zo explosief gegroeid, waardoor de behoefte is ontstaan aan een extra en nieuw functioneel kantoorpand! Op een perceel op de Vlamovenweg, op steenworp afstand verwijderd van de Schootense Dreef, waar Hal2 eerder het volledige interieurontwerp en realisatie deed, is de mogelijkheid ontstaan voor dit nieuwe kantoorgebouw.

Nieuwe beleving

Beleving is een belangrijk onderdeel binnen het interieurontwerp. Bezoekers en werknemers moeten zich wanen in de wereld van Driessen. Het doel is dan ook geweest om de identiteit van Driessen en de functies binnen het nieuwe pand te vertalen naar het interieur. In het nieuwbouw pand wordt de nadruk meer gelegd op de technische kant van Driessen HRM. Dit technische/digitale concept wordt door het hele pand doorgevoerd op diverse manieren.

Architectenbureau Van Aken CAE ontwierp het kantoorgebouw voor de nieuwbouw. Het pand is opgesplitst in twee delen en wordt verbonden door middel van een ‘Dorpsstraat’. De Dorpsstraat is opgetrokken in rode baksteen en vormt de kern van het gebouw, waar meerdere functies bij elkaar komen. Er is rekening gehouden met de reuring; de Dorpsstraat is de ontmoetingsplaats waar mensen samen komen, koffie kunnen drinken en zich verplaatsen, aangrenzend hieraan bevinden zich diverse spreekkamers, hierachter bevinden zich de kantoorvleugels. Een nieuwe toevoeging ten opzichte van de Schootense Dreef is het theater en kinderdagverblijf.

Presenteren achter de bar

De aangrenzende vergaderkamers aan de Dorpsstraat hebben allemaal een eigen thema. Vergaderen in de nieuwbouw zorgt voor een bijzondere beleving in het nieuwe pand. Werknemers kunnen vergaderen, brainstormen en overleggen in de Pub, Bibliotheek, Museum, Apotheek, Kruidenier en Bezinningsruimte. Iedere kamer is uniek en voert op een subtiele, maar hedendaagse manier het thema door in het design van de ruimte. Zo heeft bijvoorbeeld de Pub een bar waar men achter kan presenteren, de Bibliotheek een grote boekenkast met digitaal scherm en het Museum een waar museumstuk; de tafel in marmer. Werknemers kunnen bij de Apotheek terecht voor technisch beheer en in de Bezinningsruimte kun je echt even helemaal ‘offline’ gaan als je de digitale wereld wil ontvluchten.

Voor de echte liefhebber van een grote presentatie is er het Theater. Het Theater is het paradepaardje van het nieuwe pand. Hier zullen diverse lezingen, seminars en presentaties worden gehouden. Het Theater is ingericht met een op maat ontworpen print tapijt en bied aan 114 personen een comfortabele zit plek op een echte theaterstoel.

Streetfood

Het restaurant heeft een meer industrieel thema dan de rest van het het interieur. De steeds meer bekendere Streetfood sfeer is vertaald in het restaurant door middel van materiaalkeuzes. Een combinatie van een betonlook vloer, staal en hout zorgen voor een stoere sfeer. Het restaurant biedt plaats voor ruim 100 personen en is voorzien van alle gemakken. De eyecatcher in deze ruimte is de grote bar. De bar heeft drie functies; koffie, health en bar. Zo heeft iedere hoek een eigen uitstraling. Er is gebruik gemaakt van bijzondere materialen zoals koper, marmer, staal, messing en mozaïek. De laatste themakamer, de Kruidenier, grenst aan het restaurant. Ook deze heeft net als de andere themakamers een eigen uitstraling, zo heeft de Kruidenier diverse rekken met fruit en groenten.

Het Nieuwe Werken (HNW)

De kantoorvleugels zijn ingericht op HNW. Zo zijn er geen afgesloten ruimtes gecreëerd om te werken, maar open kantoortuinen. De managers kantoren zijn wel afgesloten door middel van glazen wanden. De bureaus zijn allemaal in hoogte verstelbaar, zodat er ook ruimte binnen de organisatie is voor flexwerken of verplaatsing van teams. Op de begane grond bevinden zich twee kantoor zones. De verdieping wordt volledig beheerst door twee grote kantoorvleugels. Ook hier is weer rekening gehouden met reuring. De kern van de vleugels, welke grenzen aan de dorpsstraat vide zijn volledig ingericht op flexwerken, overleggen en ontspannen. De bureau opstellingen bevinden zich naast deze zones en worden gescheiden hiervan door middel van een gangpad.

De sfeer op de zogenaamde balkonzones is warm en behaaglijk maar met een digitaal en hedendaagse invloed. De diversiteit aan zitjes, overlegplekken in hoog en laag, zorgen voor een speels geheel. Er is ook heel goed rekening gehouden met akoestiek. Door veel stoffering toe te passen wordt veel contact geluid gedempt zodat de werkplekken hier geen last van hebben. Er bevinden zich ook een aantal concentratie op maat gemaakte Cubes, werkplekken waar werknemers zich kunnen focussen zonder hinder te ondervangen van alle geluiden om hen heen.

Wij zijn enorm trots op het behaalde resultaat!

Producten en diensten:

Conceptontwikkeling en materialisatie Hal2 Carpets Technisch tekenwerk in 2D en 3D Projectbegeleiding Vloeren, wanden en plafonds Verlichting en elektra Klimaatbeheersing Duurzaamheid Ontwerpstudio en showroom Onze merken
Driessen HRM breidt zich uit

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
“ Door het hele pand is gebruik gemaakt van bijzondere materialen, kleuren en vormen, iedere ruimte heeft een echte eye catcher! ”