Frisse metamorfose voor automotive leverancier

Interieurontwerp en realisatie voor Valeo Service

kantine

Type object werken

Werkoppervlakte 950 m2

Locatie Helmond

 

volledig project

Metamorfose

Valeo Service is, als onderdeel van de Valeo Group, de specialist voor de automotive aftermarket wereldwijd. Zij zijn actief in meer dan 150 landen en richten hun missie op het anticiperen op, voldoen aan en opvolgen van aftermarket behoeften. Zij zijn dé toonaangevende leverancier als het gaat om innovatieve automotive technologie. Het kantoor echter, was toe een aan rigoureuze opknapbeurt, een echte metamorfose, aan Hal2 de vraag dit te realiseren.

Techniek vs. huiselijk

Om het interieur van Valeo Service een huiselijkere tint te geven was een van de doelen meer warmte naar binnen te halen. Dit hebben we gedaan door een contrast te creëren; de bestaande wat kille materialen zoals het staal en steen te combineren met hout en stoffering. Zo zijn alle kantoren voorzien van nieuw tapijt en ligt er bij binnenkomst een langgerekt vloerkleed wat een aangename binnenkomst biedt voor leveranciers en klanten. Valeo Service heeft een rijk scala aan verschillende automotive onderdelen, de kracht van het bedrijf. Om dit ook bij binnenkomst meteen duidelijk te maken, ontwierpen we een meubel waarin zij dit kunnen stallen, een soort vitrine. Het meubel loopt door in zitgedeelte waar men plaats kan nemen om te wachten bij binnenkomst. Een nieuwe ombouw bij de balie en toepassen van hanglampen in gerecycled kunststof maken de binnenkomst aangenaam en bijzonder.

De kantine is ook groots aangepakt, een ruimte waarin de werknemers het werk even stil kunnen leggen. Ook hier is veel hout gebruikt en zijn subtiele kleuren toegevoegd voor een gemoedelijke maar toch technische sfeer.

Het Nieuwe Werken

De kantoren boven zijn ingericht op het nieuwe werken. De werknemers kunnen kiezen of ze staand of zitten werken, door de elektrisch verstelbare bureaus. Omdat het kantoorpand in een open verbinding staat met de hal bij binnenkomst is akoestiek erg belangrijk. Door het toevoegen van diverse akoestische cubes- en transparante gordijnen wordt dit voor een groot deel verminderd. De cubes bieden vergaderruimtes maar ook ruimte voor een kort overleg of een telefoongesprek. Aaneengesloten bevinden zich afgesloten manager-en directiekantoren. Op de kantoorvloer is veel groen toegevoegd, in zowel de vloer als de wanden. Het toevoegen van gerecycled tapijt en diverse meubels in gerecyclede materialen zorgen ook voor een stukje duurzaamheid op het kantoor.

Het resultaat is een fris nieuw interieur waar Valeo Service weer een hele tijd mee vooruit kan!

 

 

Producten en diensten:

Conceptontwikkeling en materialisatie Technisch tekenwerk in 2D en 3D Projectbegeleiding Vloeren, wanden en plafonds Verlichting en elektra Duurzaamheid Onze merken Ontwerpstudio en showroom Hal2 Carpets
kantine

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter