Wonen Hal2

wonen

Een verlengstuk van je persoonlijkheid, dat moet het interieur van je huis zijn vinden wij! Eerst kennis maken dus. Wie ben jij, wat houdt je bezig, wat vind je belangrijk, mooi en wat zijn je wensen? Je bent zelf de inspiratie voor wat wij bij Hal2, op maat, ontwerpen en realiseren. Zo wordt jouw huis een dierbaar thuis!

Metamorfose jaren 70 woning

Verbouwing vrijstaand familiehuis te Heeze

Buitengevel - Metamorfose jaren 70 woning

Type object wonen

Woonoppervlakte 250 m2

Locatie Heeze

Aantal ruimtes 8

 

volledig project

Onze opdrachtgevers kochten een gedateerde jaren 70 woning. Ze waren opslag verliefd op de locatie en zagen meteen de potentie van het huis.

Vanwege het drukke bestaan van dit jonge gezin met nog een kleine op komst besloten ze de hulp van Hal2 al vroeg in het traject in te schakelen. Samen met de architecten van ‘James architecture and design’ uit Eindhoven hebben we alle woonwensen in kaart kunnen brengen en heeft dit gezin vrijwel geen concessies hoeven doen.

Een aantal woonwensen waren duidelijk voor dit stel. Zo moest er een grote keuken, een slaapkamer met badkamer ensuite en een badkamer voor de kinderen komen. Verder gaven ze aan een licht, kindvriendelijk en speels woonhuis te willen. Er moest geleefd en gespeeld kunnen worden zonder elkaar in de weg te lopen. Met deze informatie in gedachten ontwierp Hal2 zowel de indeling van de woning als al het maatwerk. Vervolgens zijn we verder gaan kijken naar de sfeer die de woning moest uitstralen. Met behulp van mooie inspiratie afbeeldingen, stalen van toe te passen materialen en kleuren heeft Hal2 de juiste sfeer weten te realiseren die de nieuwe bewoners voor ogen hadden.  Hal2 kreeg het vertrouwen en zo hebben we hen in het gehele project mogen begeleiden. We hebben samen de vloer- en wandafwerking bepaald, het maatwerk getekend en verzorgd, de meubels geleverd en tot slot een stukje styling mogen doen.

Resultaat: Een ruimtelijk en licht huis, met frisse kleuren en warme materialen precies zoals de bewoners voor ogen hadden.

Producten en diensten:

Conceptontwikkeling en materialisatie Duurzaamheid Projectbegeleiding Technisch tekenwerk in 2D en 3D Verlichting en elektra Vloeren, wanden en plafonds
Buitengevel - Metamorfose jaren 70 woning

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
Woonkamer
Verbouwing familiehuis te Eindhoven

metamorfose: van slopen tot opnieuw opbouwen

leefkeuken

Type object wonen

Woonoppervlakte 200 m2

Opgeleverd 2018

Locatie Eindhoven

Aantal ruimtes 7

volledig project

Een ruime jaren ’60 woning in het centrum van Eindhoven, gedateerd, verouderd en dus nog helemaal naar wens in te vullen. Voor de bewoners van dit huis ging met de koop van de woning een lang gekoesterde droom in vervulling.
Hal2 heeft vanaf het moment van de koop tot de verhuizing de klant begeleid bij het verbouwingstraject en samen met hen naar de meest ideale indeling en afwerking gezocht.

De woning is destijds ontworpen door De Bever Architecten. Hiermee is een duidelijke stijl en uitstraling neergezet welke de bewoners dan ook graag zoveel mogelijk in tact wilde houden.
Voor het interieurontwerp heeft Hal2 allereerst goed in kaart gebracht hoe dit gezin leeft, waar zij behoefte aan hadden en welke wensen zij hadden. Vervolgens hebben we dit vertaald naar een functioneel 2D interieurplan. Er is gekozen voor een optimale en praktische indeling, waarbij iedere ruimte in de woning een functie heeft. Daarna hebben we samen met de klant gezocht naar de juiste sfeer- en uitstraling van het interieur en dit vertaald naar fotorealistische 3D renders.

Toen het plaatje compleet was is de verbouwing van start gegaan. Hal2 heeft dit traject van begin tot eind begeleidt en de uitgangspunten die vanuit het ontwerp zijn bepaald bewaakt.
De volledige woning is van vloer tot plafond gestript. Samen met de aannemer hebben we de details uitgedacht en gezocht naar praktische oplossingen. Daarna is alles weer helemaal opnieuw opgebouwd. Alles was zeer gedateerd en hebben we naar een modern niveau gebracht, helemaal van deze tijd.

Dit heeft geresulteerd in een strakke cleane basis met ruimte voor kleur, speelsheid en kunst, i.c.m. een logische indeling én met respect voor de architectuur van de woning. Zelfs de  oorspronkelijke haard in beton zoals door de architect bedacht hebben we teruggebracht in de woonkamer.

Alle ruimte in het huis is benut en past bij de levenswijze van dit gezin. We hebben veel mooie en unieke structuren toegepast in zowel stoffering als wandafwerking. Het warme kleurenpalet zorgt voor een huiselijke sfeer.

Wij zijn trots op het prachtige eindresultaat: een uniek familiehuis waar de bewoners erg blij mee zijn!

 

Producten en diensten:

Conceptontwikkeling en materialisatie Technisch tekenwerk in 2D en 3D Projectbegeleiding Verlichting en elektra
leefkeuken

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
Eetkamer woonhuis Eindhoven
“ Een strakke basis biedt de ruimte om te spelen met kleuren, structuren en kunst ”
Metamorfose jaren 30 woning

Interieurontwerp woning te Eindhoven

Interieur design

Type object wonen

Woonoppervlakte 180 m2

Locatie Eindhoven

Aantal ruimtes Gehele woning

 

volledig project

Een jong stel kocht een jaren 30 woning in Eindhoven. Het was meteen duidelijk dat er veel moest gebeuren om het interieur van deze woning up-to-date te maken. Het huidige interieur was gedateerd en voldeed niet meer aan de wensen van de nieuwe bewoners. Aan Hal2 de vraag eens goed te kijken naar de mogelijkheden van het huis en om een gedetailleerd interieurontwerp te maken voor de volledige woning en alle bouwkundige zaken in kaart te brengen.

Dit prachtige jaren ’30 huis te Eindhoven heeft een volledige metamorfose doorgemaakt. Zowel het interieur van de begane grond als de verdieping en de zolder zijn flink onder handen genomen. De complete woning is gestript. De begane grond is voorzien van een nieuwe indeling met onder andere inbouwkasten met industriële stalen deuren, een volledig nieuwe keuken met open haard en moderne nieuwe meubels. Op de eerste verdieping zijn alle kamers opgeknapt en is er een nieuwe badkamer geplaatst. Op de zolder is de ‘master bedroom’ met grote kasten en een en suite badkamer.

De sfeer door het gehele huis is licht en fris. Hal2 heeft de opdrachtgevers van begin tot eind begeleid en bijgestaan en tekende voor het totale project interieuradvies, de (bouw)begeleiding en de styling en levering van de totale woning. Met als resultaat een volledig gemoderniseerd, eigenzinnig en stoer interieur waar het hardwerkende, ondernemende stel heerlijk tot rust kan komen.

Producten en diensten:

Conceptontwikkeling en materialisatie Technisch tekenwerk in 2D en 3D Projectbegeleiding Vloeren, wanden en plafonds Verlichting en elektra Onze merken Ontwerpstudio en showroom
Interieur design

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
Industrieel woonhuis Strijp R

Strijp R, Eindhoven

Type object wonen

Locatie Eindhoven

 

volledig project

Dit prachtige huis in industriële stijl bevindt zich op Strijp R in Eindhoven. Strijp R is het naoorlogse terrein waar Philips op grote schaal beeldbuizen produceerde. Destijds domineerde de glasovens en de fabriekshallen voor keramische producten het terrein. De bewoners – een jong stel met twee kleine kinderen – hebben het huis samen met de architect ontworpen. Inspiratie voor het huis is uit de omgeving gehaald, de bouwstijl is namelijk kenmerkend voor de oude gebouwen op het voormalige Philips terrein. Het betonnen plafond en de installatiebuizen zijn binnen bewust in het zicht gebleven zodat ook het interieur een industrieel karakter zou krijgen.

Hal2 heeft in het ontwerptraject ondersteuning geboden met het indelen van de verschillende ruimtes (woonkamer, keuken en badkamer) en de sfeerbepaling van het interieur. Na diverse opties bekeken te hebben, is er gekozen voor een woonkamer met twee zithoeken. Een tv-hoek met een grote wandkast en loungehoek met comfortabele bank en fauteuils. De combinatie van een lichte basis, industriële elementen en veel groen maakt dit huis tot een fijn plek om te wonen.

Fotografie door: StudiojansjeJKF® (www.jkf.nl)

Producten en diensten:

Conceptontwikkeling en materialisatie Technisch tekenwerk in 2D en 3D

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
Ongedwongen familiehuis

Interieurinrichting nieuwbouwwoning te Bergeijk

Interieurinrichting woonhuis Bergeijk

Type object wonen

Woonoppervlakte 150 m2

Locatie Bergeijk

Aantal ruimtes 4

 

volledig project

Ongedwongen familiehuis

Een prachtig huis; licht, ruim en modern met fantastische raampartijen. Maar die zwart-witte interieurinrichting uit 2001 voldeed niet meer. Na de komst van de kinderen had het stel uit Bergeijk behoefte aan meer kleur en sfeer. Kindvriendelijk, warm, gezellig en ongedwongen moest het worden. Een vakantiehuis aan zee, maar dan in Bergeijk. Om dat doel te bereiken schakelde het stel Hal2 in, om hun prachtige woning een make-over te geven.

De woonkamer kreeg een warme, gerookte eikenhouten vloer in visgraat motief. En over de bestaande betongietvloer in de hal kwam een laag mortex in een lichte zandtint. Alle toiletten in het huis en ook de badkamer kregen diezelfde vloer. Verder werd heel het huis opnieuw geschilderd. De deuren en plinten in hoogglans wit en de muren wit of in een vergrijsde pasteltint. De nieuwe kindvriendelijke meubelstukken op slimme plekken zorgen voor een logische indeling van de grote open leefruimte. De vele (zachte) en kleurrijke accessoires geven de ruimte karakter en de juiste sfeer.

Hal2 leverde constructieve ideeën, nam werk uit handen en verzorgde de finishing touch. Het resultaat is een fris, ongedwongen, kindvriendelijk, kleurrijk en luxe huis waarin je de sfeer kunt proeven van een heerlijke vakantie aan zee.

Download Publicatie PDF

Interieurinrichting woonhuis Bergeijk

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
Rigoureuze make-over interieur woonhuis

Verbouwing begane grond woning te Helmond

Interieuradvies woonhuis Helmond

Type object wonen

Woonoppervlakte 55 m2

Locatie Helmond

Aantal ruimtes 3

 

volledig project

Rigoureuze make-over

Als medewerker bij Driessen HRM in Helmond was de bewoonster van een 15 jaar oude 2-onder-1 kap woning in Helmond getuige van het hele inrichtingsproces van het nieuwe kantorenpand van haar werkgever. Ze was diep onder de indruk van het werk van Hal2 en schakelde daarom het ontwerpbureau in voor het herinrichten van haar woonkamer, eethoek en entree.

Uiteindelijk heeft de hele benedenverdieping een vrij rigoureuze make-over ondergaan. De entree is vernieuwd en de trap naar boven vervangen. En om meer ruimte en licht in de woonkamer te krijgen is de dichte deur van de hal naar de woonkamer vervangen voor een stalen kozijn met glazen deur. Daarnaast heeft Hal2 een wand voorzien van een inbouwkast en is ook de open haard flink aangepakt. Alle wanden zijn glad gestuukt en de fraaie houten vloer is opnieuw geschuurd en behandeld.

Na de verbouwing is Hal2 met de bewoners op pad gegaan om nieuw meubilair aan te schaffen. Het stel had een bepaald eindresultaat voor ogen, maar ze vonden het lastig om de juiste meubelen en accessoires te kiezen waarmee ze dat konden realiseren. Dankzij het advies en de begeleiding van Hal2 zijn alle meubelstukken en accessoires goed op elkaar en de ruimte afgestemd.

Interieuradvies woonhuis Helmond

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
Lumineuze herindeling

Volledige verbouwing vrijstaand familiehuis te Waalre

Interieurdesign familiehuis Waalre

Type object wonen

Woonoppervlakte 250 m2

Locatie Waalre

Aantal ruimtes gehele woning

 

volledig project

Lumineuze herindeling

Een stel uit Waalre kocht een gedateerd huis uit de jaren 70 met een verouderde indeling, kleine ramen, schoon metselwerk, roodbruin hout en kleine donkere kamers. De twee kochten het huis vanwege het mooie uitzicht en de groene omgeving.

Hal2 kreeg ‘Carte Blanche’ en toverde het gedateerde huis om tot een lichte en moderne woning. Het was voor Hal2 een uitdaging om met zo weinig mogelijk bouwkundige aanpassingen een maximaal resultaat te behalen. Door binnenmuren te slopen, ramen groter te maken en ramen toe te voegen en een deel van de garage bij het woongedeelte te betrekken is een hele lichte ruime woning ontstaan. De woning kreeg een totaal nieuwe indeling en nieuwe gebruiksfuncties; zo is er een leefkeuken gecreëerd en een ruime zithoek met haard. De basis van de inrichting is neutraal, rustig, licht en strak. De vergrijsde tinten op de muren zorgen voor een warme gezellige uitstraling. Deze tinten komen terug in het meubilair en de accessoires.

Hal2 heeft de opdrachtgevers van begin tot eind begeleid en bijgestaan en tekende voor het interieuradvies, de realisatie en de styling van de totale woning. Met als resultaat een riant familiehuis waar het hardwerkende, ondernemende stel samen met hun kinderen heerlijk tot rust kan komen.

Download PDF Publicatie

Interieurdesign familiehuis Waalre

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
Modern interieur vrijstaande woning

Aanbouw en herinrichting vrijstaande woning te Nuenen

Interieur design woonhuis Nuenen

Type object wonen

Woonoppervlakte 145 m2

Locatie Nuenen

Aantal ruimtes 4

 

volledig project

Nieuwe levensfase, vernieuwd huis

De kinderen het huis uit, eindelijk alle tijd voor zichzelf. Bruisend van energie en vol nieuwe plannen stonden de eigenaren van een vrijstaand huis in Nuenen aan het begin van een nieuwe fase in hun leven. Ze hadden sterk de behoefte om van hun huis opnieuw een eigen plek te maken. Ze riepen de hulp in van Hal2 om hun in dit proces te begeleiden.

Hal2 heeft de woonkamer, keuken en werkkamer flink onder handen genomen. Een nieuwe moderne keuken met luxe kookeiland en donker gebeitste eikenhouten kastenwand is nu het kloppend hart van de woning. Een heerlijke plek om samen de dag te beginnen en af te sluiten. Maar, dankzij de kleine uitbouw, ook ruim genoeg om vrienden en familie te ontvangen voor een gezellig diner. De woonkamer is licht en strak maar toch knus door de vele kussens en het prachtige olijfgroene tapijt. Ook de studeer/werkkamer is aangepakt, zodat werken thuis nu ook duidelijk een eigen plek heeft gekregen. Naast een groot aantal nieuwe meubelen heeft Hal2 ook een plek gezocht en gevonden voor dierbare meubelstukken, kunst en accessoires.

Het resultaat is een modern interieur, met een neutrale basis. Door het combineren van producten uit verschillende stijlen ontstaat een eclectische mix van meubilair en decoratie. Iedere ruimte heeft zijn eigen karakter gekregen. De behouden kleurkeuze in de basis zorgt ervoor dat in het interieur toch rust en eenheid is ontstaan. Een huis waarin het echtpaar zich opnieuw weer helemaal thuis voelt.

Interieur design woonhuis Nuenen

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter